Bilancia La Portella za rok 2019

Náš rok 2019 v La Portella hodnotím ako veľmi úspešný rok.
Zažili sme veľa krásnych situácii, na ktoré verím nikdy nezabudneme, ale aj tých menej usmievavých, tie nás zasa posilnili. V každom prípade, tento rok bol veľmi kreatívny a plnohodnotný po každej stránke.
Budem rada, ak si nájdete čas pri dobrom čaji a prečítate si našu bilanciu tohto roka.

Január

– aj tento rok sme začali povianočným sústredením v priestoroch La Portella a na spojenej škole na Hrdličkovej ulici na Kramároch a osviežili sme deťom po dlhšom voľne rytmus v tele.

– začiatkom mesiaca sme mali nábor nových členov na rok 2019 do našej tanečnej školy na všetky lokality a bol veľmi úspešný

Február

Február sme začali s vystúpením  La Portella na párty v detskom centre LEON. Párty bola plná zábavy kde sa k nám prihlásilo veľa nových členov. Je úžasné vedieť, že Vám robíme radosť.

–  párty bola aj malou oslavou otvorenia novej prevádzky v detskom centre LEON

–  mali sme sústredenie so súťažnými kategóriami, kde naše pozvanie prijala Dominika Rošková, tanečncia z TV show. Toto sústredenie nás nabilo jej energiou, ktorú má na rozdávanie a dala nám užitočné rady v prejave v tanci

– februárový festík v BORY MALL bol obohajujúci o zážitky medzi veľkým množstvom ľudí, ktorí spolu s nami priniesli do shoppingu tanec, radosť, úsmev a zábavu

– absolvovali sme aj súťaž Grand Prix Vienna 2019 a predviedli choreografie, na ktoré môžeme byť hrdé

Marec

– v marci sme si naplánovali tréningy nových choreografií na súťaže a začali „tvoriť“ odznova. Deti to zbožňujú, predsalen, každá choreografia prináša nový príbeh a nové „role“,  ktoré sa tiež musia naučiť precítiť
– naše pozvanie prijala aj choreografka a tanečníčka Lydia Madhuri na sólo choreography India pre Dariu Mashkantseva. Bola to pre nás pocta a sme pyšný na výsledok. Daria s touto choreografiou vyhráva krásne miesta.
– tento mesiac bol pre nás významný aj akciou „La Portella detský BÁL 2019“. Každá akcia si žiada veľké prípravy. Prípravy nás organizátorov, prípravy animátorov a všetko to zosúladenie a pripravenie žiada čas a premyslené kroky. Myslím, že bál bol krásny a splnil naše aj Vaše očakávania

Apríl

– náš Eddy Portella vytvoril večernú bubenícku show na  Miss Slovensko, kde predviedli úžasné bubenícke vystúpenie.
– v apríli sme natočili aj videoklip s detičkami z Ružinova. Chceli sme zobraziť a ukázať priebeh našich tanečných tréningov, ktorý slúži hlavne ako podporný materiál pri rozhodovaní sa dieťaťa o našom krúžku.  / youtube: https://www.youtube.com/watch?v=asDcg0q-VLY
– naše súťažné kategórie absolvovali ďaľšiu súťaž s názvom Showtime 2019, kde sa umiestnili nasledovne:

  • zlato A TEAM GIRL 4
  • bronz A TEAM GIRL 2
  • zlato solo Veronika V.
  • striebro Naďka M.

Máj

– v máji sme začali aj natáčanie seriálu pre ŤUKI TV. Celé tieto natáčania boli pre nás niečo nové, nepoznané, ale vysnené a myslím, že na výsledok môžeme byť hrdý, čo poviete?

– choreograf Lacko Cmorej je profesionál vo svojom obore a my sme ho veľmi potrebovali na ohodnotenie choreografie, s ktorou sme mali plán ísť na casting na ČSMT a to sa aj uskutočnilo
–  s touto choreografiou sme sa zúčastnili na spomínanom castingu na ČSMT. Toto bolo pre naše dievčatá veľké memento. Po dlhšej dobe sme u nich videli obrovské zapálenie pre tréning, ktoré striedalo pocit neistoty či pocit strachu ako čo dopadne. Bola to výzva pre nich samé, ale úžasne si to užili, predviedli krásnu prepracovanú choreografiu a mali veľmi milý rozhovor s porotcami.
– v máji sme boli pozvaní aj na festival „Festík 2019“ na dostihovej dráhe v Petržalke. Vyšlo krásne počasie, svietilo slniečko a hrialo nás, mali sme aktívne obecenstvo a perfektne sme sa zabavili. Na týchto akciách máme najradšej stretnutie s Vami, našimi fanúšikmi.

Jún

– tak ako v máji tak aj tento mesiac sme natáčali videoklipy a seriál pre ŤUKI TV –  „Tani Tani s Nely“. Zasa s niektorými z našich tanečníc a bolo plno zábavy a smiechu a krásnych zážitkov

– absolvovali sme aj súťaž „Malacky Saltare Orbi“ v Malackách kde sa sa umiestnili na krásnych miestach

– tento mesiac sme mali na pláne aj natočenie choreografie dievčat z A TEAM GIRL 4 na YouTube a stojí to za pozretie

– jún je pre našu TŠ tak ako každý rok mesiac, kedy máme ukončenie tanečnej sezóny, tentokrát sezóny 2018/2019 na GALA LA PORTELLA 15.-16.6, kde s radosťou naše detičky ukázali to, čo sa naučili obecenstvu

– tento mesiac začala televízia JOJ vysielať náš program „TANI TANI S NELY“ na ŤUKI TV“

Júl a August

– v lete ako už niekoľký rok máme tábory. Naše letné tanečné tábory La Portella trvali celé dva mesiace na viacerých lokalitách v našich štúdiách. Sú špecifické tým, že sa tu stretáva iba limitovaný počet detí a máme presne stanovené, čo s detičkami chceme uskutočniť a dosiahnuť a čo by sme im radi za turnus odovzdali. Stretlo sa naozaj veľa detí, ktoré predtým nikde netancovali a užili si to naplno. Mali sme aj hudobných hostí, mali sme pestrí program ako bubnovanie či „tancovanie“ s kruhmi, každý turnus mal aj hodinu španielčiny či tvorivých dielni. Tešíme sa, že sa Vám s nami páči aj počas leta a v inom, tomto našom „formáte“ a pokračujeme určite aj v roku 2020.

– tanečníci zo súťažných kategórií absolvovali sústredenie ako predpríprava na súťaže v nasledujúcom období
– program na ŤUKI TV –  „Tani Tani s Nely“ sa síce už začal vysielať, ale my sme diely stále natáčali a pracovali na vždy novom obsahu. Niektoré diely si vypýtali naozaj veľa snahy a úsilia a opakovaných scén

– cez leto sme boli pozvaní aj na TELEKOM detský festival v Eurovea v Bratislave. Bolo nám úžasne, slniečko nám svietilo po celý deň a toľko detí a ich rodičov, čo za nami prišlo je až neopísateľne úžasné. Prišli ste, zatancovali ste si, odfotili sme sa a odchádzali ste s úsmevom. Naše animátorky ste nabili obrovskou energiou, ktorú treba na prácu s deťmi.

– veľmi nás milo potešilo aj pozvanie na akciu v televízii Markíza – HÝB SA SLOVENSKO . Vstup sme mali s úžasným talentovaným spevákom Mirom Jarošom. Užili sme si vystúpenie aj mladšie ale aj staršie ročníky. S radosťou vždy spolupracujeme s tvorcami, umelcami aj v tomto „duchu“.

– ďalšiu spoluprácu sme mali pri natáčaní videoklipu pre SUPERDETI a to pre Barborku Rakovskú Krajčírovú. Aj s ňou si spoluprácu vždy užijeme, je obohatená o milé priateľstvá a podporu.

September

– september je u nás ako každý rok mesiac, kedy sa všetko začne aktívnejšie „hýbať“, pribúdajú desiatky emailov či telefonátov s otázkami na našu tanečnú školu. Pribúdajú desiatky nových prihlášok a v polke septembra spúšťame tanečnú sezónu 2019/2020. Naozaj každý krát nám prinesie nové skúsenosti a stretnutia s novými ľuďmi.
– tento rok sme si pripravili aj otvorené hodiny pre nových záujemcov na dvoch lokalitách a účasť sme mali úžasnú
– na túto sezónu nám prišiel aj nový lektor, tanečník Mário L., Miška Š. a Erika K. Každý z nich je obrovský profesionál. Mário L. vedie tanečníčky zo súťažnej kategórie, jeho očami vidí v dievčatách iný rozmer a iné možnosti a vkladá do nich obrovskú „šálku“ poctivej precíznej práce. Miška Š. vedie naše najmenšie detičky tancovať, zmysluplne sa hrať či v pokoji obstáť na jednom mieste v priestore plnom „nástrah“. Vedie ich pozitívnou energiou. Keďže je Miška aj profesionálna herečka, vedie deti k prejavu, ktorý k tancu patrí. Ďalšia nová lektorka je Erika K., ktorá vedie deti vždy s takým úsmevom na tvári, že aj tieto deti odchádzajú z tréningu usmiate a šťastné. Deti s Erikou zažijú vždy kopec srandy a vždy dá dôraz na precíznosť krokov v choreografiách. Sme vďační za kolektív, ktorý posúva našu TŠ vpred.
– tento mesiac sme absolvovali aj Dúbravské hody, kde naše súťažné kategórie krásne odprezentovali našu Tanečnú školu
– mesiac september nám priniesol ďalšiu novú príležitosť a to našu 1. detskú diskotéku „TANI TANI S NELY“ v Stupave. Bolo nám skvelo, bolo nám úžasne a celé to bolo nezabudnuteľné. Robíme to pre deti, pre tú ich radosť v očiach a spokojnosť v srdci a presne tento pocit si vždy odnášame aj my.

Október

– mesiac október prináša aj sviatok všetkých svätých a tak sme sa rozhodli organizovať aj tento rok Halloween party s La Portella. Toľko krásnych masiek sme asi naraz nikdy predtým nevideli. Deti mali pestrý plnohodnotný program a všimli sme si, že sa na našich akciách stretávajú aj rovnaké tváričky a vznikajú nové priateľstvá.

– v televízii sa odvysielala časť z ČSMT, kde naše tanečníčky zo súťažnej kategórie A team Girl 2 odtancovali choreografiu „Can i feel it“ a sólo zatancovala s choreografiou „bábika“ naša Olivia P. Odprezentovali aj našu TŠ LA Portella naozaj skvelo a som na ne veľmi pyšná.

– v našej tanečnej škole La Portella sme vytvorili projekt pre škôlky a školy s názvom „LA PORTELLA TO GO“. Fungujeme v rôznych lokalitách a v rôznych vekových kategóriách. Je naozaj obohacujúce aj pre malé deti mať pohyb, stálosť v krúžku, kde ešte sa aj deti zabávajú. Dbáme na individualitu v každom dieťati, na vek dieťaťa ale aj na zdravý vývoj pri pohybe. Preto práca s deťmi je náročná, ale za to veľmi obohacujúca, keď vidíme ako sa deti aj fyzicky správne vyvíjajú, rovno stoja či vzpriamene sedia.

November

– Aj tento rok sme si v novembri dopriali vianočné fotenie s fotografkou Lenka Galla. Je to profesionál a to je vidieť aj na jej práci. Urobila nám krásne fotografie s atmosférou a tešíme sa aj na iné, ktoré zorganizujeme.

– súťaž Championship 2019 (IDO) Janov : Po prvykrát sme leteli na súťaž do Talianska, kde sme boli 20 tanečníkov a niektoré aj s celými svojimi rodinami. Mali sme výborné výsledky a kopec zážitkov a bližších lepších spoznaní aj s rodičmi. La Portella nie je len miesto, kam chodia deti tancovať, ale je to priestor na nové zážitky, poznania či spoznania. Učíme sa tu viac ako len tanečné kroky. Spolu sa učíme prežiť hudbu, jej možnosti a možnosti seba samého bez hraníc. Učíme sa ako sa dá spolunažívať v skupinke rôznych ľudí a spolutvoriť, čo je obraz v individuálnych choreografiách pre deti a ich skupinky.
umiestnenie na tejto súťaži:

  • 1.miesto Salsa formation kategória do 12 rokov –  A TEAM GIRL 1, Dúbravka
  • 2.miesto Salsa group nad 12 rokov – A TEAM GIRL 4, Dúbravka
  • solo tanečnice nad 12 rokov z 85 štartovacích dievčat sa Veronika V. umiestnila na 46.mieste
  • solo tanečnice nad 12 rokov z 85 štartovacích dievčat sa Naďka M. umiestnila  na 63.mieste
  • 1.miesto Duo salsa do 12 rokov – Hana V. a Nelly C.
  • 2.miesto Duo salsa do 12 rokov – Sabina L. a Zina B.
  • 3miesto Duo salsa do 12 rokov – Silvia S. a Sofia S.
  • 4.miesto Duo salsa do 12 rokov –  Olivia P. a Alexandra S.

– súťaž Levice Showtime 2019 – Prvá súťaž v Leviciach pre naše maličké i väčšie tanečníčky. Tie si tam 1.krát vyskúšali ako sa súťaži, ako sa tancuje na súťažnej tanečnej ploche, ako sa reaguje na kostýmy, na publikum atd. Na začiatku sa vždy získavajú skúsenosti, aby samé vedeli v čom sú výborné a v čom sa musia zlepšiť. Sme na nich veľmi hrdé.

choreografie, s ktorými vystupovali sú „Doba oriešková“, „The Stars“, „Lesné priateľstvo“ a „Vaiana“. Umiestnenie na tejto súťaži:

  • 2.miesto „DOBA ORIEŠKOVÁ“ malá formácia
  • 2.miesto „LESNÉ PRIATEĽSTVO“ veľká formácia
  • 2.miesto „THE STARS

– majstrovstvá World Cup 2019 v Liberci boli napäté, pricestovalo nás vyše 50, nastúpili sme do disciplín formation, solo a duo.

Čarovné JEŽIBABY sa stali víťazmi World Cup 2019 a odniesli si zlatú medailu. Okrem toho sa umiestnili na popredných miestach v solo a duo kategórii:

  • 5.miesto – Nelly C. – solo Juveniles ( nastúpilo viac ako 37 dievčat )
  • 5.miesto – Olivia P. – Mini kids
  • 7.miesto – Ela B. – Mini kids
  • 10.miesto – Lexi B. – Mini kids

V kategórii nad 12 rokov nás reprezentovala naša Naďka, ktorá nastúpila do solo kategórii v chacha, jive, salsa, samba. Počas 5 dní nás krásne reprezentovala, súťažila spolu s 87 tanečníčkami čo nebolo ľahké. Ale jej odhodlanie, vášeň a chuť ma nesmierne prekvapila a potešila ako trénerku. Ďakujem, Naďka.

– Náš dlho tvorený projekt sme dokončili a spustili sme predaj DVD „TANI TANI S NELY“ 1. diel. Pocity sú neopísateľné, sú silné a s vedomím, že každý zúčastnený naozaj pilne pracoval, aby sme spoločne vytvorili prvé tanečné DVD na Slovensku. Veľké ďakujem za túto príležitosť. Pokračujeme v natáčaní a tvorení aj naďalej.

– Keďže nás teší radosť druhého, rozhodli sme sa, že sa spoločne zúčastníme na akcii „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“ a balili sme ostošesť. Darčeky boli ako prekvapenie pre seniorov, ktorí aj na tieto sviatky ostali bez rodiny a boli v kruhu spoluobyvateľov zo seniorských klubov.

December

– Mia festival Dúbravka

Umiestnenie na tejto súťaži:

  • 1.miesto „LESNÉ PRIATEĽSTVO“ naše A TEAM MINI z Dúbravky
  • 2.miesto „ČAČOVNÉ JEŽIBABY“ naše  A TEAM GIRL 1
  • 2.miesto „DOBA ORIEŠKOVÁ“ naše A TEAM z Ružinova
  • 1.miesto „LA MALANGA“ naše A TEAM GIRL 4 z Dúbravky
  • 1.miesto „CAN I FEEL IT“ naše A TEAM GIRL 2 z Dúbravky
  • 4.miesto „THE STARS“ naše A TEAM GIRL z Dúbravky

– Na konci roka sme usporiadali akciu „Vianočné doobedie s La Portella“. Varili sme chutný ovocný punč, zdobili sme voňavé medovníčky, tvorili sme, zabávali sa, tancovali, spievali a všetko sme zvládli v krásnej vianočnej atmosfére. Bolo nás krásny vysoký počet a tak smiechu sme mali na rozdávanie.

– Pre rodičov sme zorganizovali otvorené hodiny, kde mohli byť súčasťou našich tréningov. Naozaj sa detičky krásne pripravovali a veľmi tešili, že tanečný tréning zažijú spolu s nimi.

– Naša v poradí 2. detská diskotéka s „TANI TANI S NELY“ bola mimo Bratislavy a to v Senici, ale bolo nám úžasne. Boli ste tam? Krásne sme si zatancovali, niektorí ste s nami spievali a dozvedeli sme sa aj príbeh našej Žofky, ktorá večne niečo hľadá. Určite v ďaľšom roku nás budete môcť zažiť aj v inom meste.
– naše detičky boli v Teleráne s Nadáciou Markíza

VEĽKÁ ÚPRIMNÁ VĎAKA PATRÍ snaživým usmiatym detičkám a ich rodičom, celému tímu La Portella, s ktorým sa nám darí tvoriť krásny tanečný svet pre deti a v neposlednom rade mojej rodine, manželovi a deťom, ktorí toto všetko absolvujú a sú plnou súčasťou celého projektu La Portella.

s láskou Nely Portella

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *